Poliklinische spataderbehandeling in Nieuw-Vennep en omgeving
Spataderen ontstaan als gevolg van defecte vaatkleppen. In plaats van dat het bloed terug omhoog stroomt richting het hart, stroomt het naar beneden en bouwt daar ongewenste druk op. Als gevolg van deze overdruk knapt de ader. Andere aderen die in hetzelfde gebied liggen, nemen de functie van spatader automatisch over. De spatader is in feite overbodig, heeft voor uw lichaam geen nut en kan op eenvoudige wijze verwijderd worden. Voor een spataderbehandeling in Nieuw-Vennep en omgeving is geen langdurige ziekenhuis opname nodig, de meeste behandelmethodes worden op poliklinische basis en onder plaatselijke verdoving toegepast.
- Sclerocompressie therapie of wegspuiten. Deze behandelmethode is met name geschikt voor kleine spataderen. Het wegspuiten van de spataderen kan ook toegepast worden als er na een laserbehandeling nog wat kleine zijtakjes van een grote spatader zicht zijn. Hoe werkt het wegspuiten? In de spatader wordt een bepaalde vloeistof gespoten, waardoor de ader wordt afgesloten. Na een sclerocompressie therapie behandeling draagt u een aantal weken een steunkous. Van pijn is nauwelijks sprake. Het kan enige tijd duren, voordat de spataderen ook echt weg zijn. Een enkele keer is het herhalen van de behandeling noodzakelijk. Eventuele bijwerkingen of complicaties zijn allergische reacties en/of ontstekingen door bloed dat achterblijft in de spatader die werd behandeld. De kans op bijwerkingen is echter klein. Sclerocompressie therapie is een veilige spataderbehandeling.
- Convolutectomie. Een andere behandelmogelijk waarbij de spatader met kleine haaknaaldjes uit het been wordt getrokken. De incisies die hiervoor gemaakt worden, zijn minuscuul en hoeven in de regel niet gehecht te worden. Na een convolutectomie kunnen bloeduitstortingen voorkomen. Een enkele keer is er sprake van wondinfecties en/of aderontstekingen. De ingreep wordt met plaatselijke verdovingen toegepast.
- Laserbehandeling. Een van de meeste toegepaste spataderbehandelingen in Nieuw-Vennep en omgeving is de lasertechniek. Na het aftekenen van de spatader wordt via een kleine insnede een dunne laserdraad in de spatader gebracht. De laserenergie brandt de ader als het ware dicht. Na verloop van tijd wordt de spatader door uw lichaam opgeruimd. Voorafgaand aan de laserbehandeling wordt uw been plaatselijk verdoofd. Dit is meestal het enige pijnlijke aan de spataderbehandeling. Na een laserbehandeling bent u vlot weer op de been, wel is het noodzakelijk om enige tijd een steunkous te dragen.
Na een spataderbehandeling krijgt u van de behandelend specialist tips die het herstel bevorderen. Loop regelmatig, hierdoor voorkomt u ernstige bijwerkingen en complicaties zoals trombose, wondinfecties en zenuwbeschadigingen. Dagelijkse werkzaamheden en activiteiten kunnen kort na de spataderbehandeling hervat worden. Zwaar tillen en springen doet u de eerste tijd niet.